Het omstreden paviljoen op het strandje bij de Stadsbrug.
Volledig scherm
Het omstreden paviljoen op het strandje bij de Stadsbrug. © Foto Freddy Schinkel

‘Mensen hebben ook ruimte nodig om te recreëren’

LEZERSREACTIEGeen strandtent in Kampen vindt de natuurvereniging IJsseldelta met voorop Bert Zeven (de Stentor 27-04). Zij denken blijkbaar dat er alleen maar dieren op deze aarde leven en dat er geen mensen zijn die ook wat ruimte nodig hebben om te recreëren.

5 reacties

 • henk hartog

  1 dag geleden
  Omstreden?.. doe ff normaal zeg.. Blijf jij je hele leven soms binnen zitten? Nee toch? Dus niet piepen, wees blij met deze mini strandtent. Je kan beter dit hebben dan een kerk die constant veel herrie maakt naast je huis. Goed gedaan gemeente kampen
 • gerrit borrias

  3 dagen geleden
  Sowieso een gotspe om dat stukje uiterwaard als een Natura 2000 gebied te bestempelen: vlakbij een kruispunt met stoplichten, veel verkeer, brugdoorvaarten enz. Wie zou daar nu achter hebben gezeten? En welke overheden hebben toen gemakzuchtig zitten slapen? Drie keer raden.
 • E Frijlink

  3 dagen geleden
  De strandtent is een mooi iets voor de Kampenaren. Voor aalscholvers en ganzen is natuurgebied genoeg gerealiseerd in deze buurt.
 • Roy van Sloten

  4 dagen geleden
  Of we zetten bordjes neer: verboden voor vogels Dan heeft geen van allen last van elkaar.
 • Henk Bos

  4 dagen geleden
  Helemaal mee eens Jan. Buiten de stad is er nog genoeg plek voor de vogels om tot rust te komen. Daar heeft Bert en zijn colleganatuurbeschermers wel voor gezorgd. Goede zaak hoor maar laat ze nu niet alle natuur opeisen. Je kunt niet een stukje gaan wandelen in het buitengebied of je struikeld over de bordjes "verboden toegang" vogelgebied. Geef elkaar idd de ruimte.
 1. Bedenker: Stadsbus met vrijwilligers nog steeds een goede optie voor Kampen
  PREMIUM

  Bedenker: Stadsbus met vrijwilli­gers nog steeds een goede optie voor Kampen

  Het idee om de stadsbusdienst in Kampen deels met vrijwilligers uit te voeren als een buurtbusproject zou nog steeds een goede oplossing zijn voor het gebrekkige openbaar vervoer in de stad. Dat vindt Roy Dekker, een van de bedenkers van het plan uit 2018, dat door de gemeente nu opnieuw onder de aandacht van de provincie wordt gebracht. „Juist nu is het weer actueel, want het sluit goed aan bij wat de provincie nu nodig heeft.”
 2. Sportschool in Kampen gaat gedwongen dicht door corona: ‘Het lukt niet meer, mogelijk moeten we ons huis verkopen’
  PREMIUM

  Sport­school in Kampen gaat gedwongen dicht door corona: ‘Het lukt niet meer, mogelijk moeten we ons huis verkopen’

  Sport en Fitnesscentrum Van Dijk aan de Dieselstraat in Kampen sluit per 1 juni de deuren. Door de verplichte sluiting vanwege corona zijn de kosten al maanden hoger dan de inkomsten. ,,Maandagochtend hebben we de knoop doorgehakt, het is klaar, het lukt niet meer”, vertelt eigenaresse Truus Dijst. ,,We zijn in een rollercoaster terecht gekomen, mogelijk moeten we ons huis verkopen. Het is moeilijk.’’
 1. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

 2. EOD heeft handen vol aan hobby-bomzoekers: 'Levensgevaarlijk'
  Play

  EOD heeft handen vol aan hob­by-bomzoekers: 'Levensge­vaar­lijk'