Volledig scherm
Vorig jaar kreeg Rosalijn van Zijtveld de ambtsketting van de toenmalige jeugdburgemeester, Fiene d' Alfonso (l). Rosalijn draagt geeft morgen het stokje over aan Franco Koelewijn. © Foto Freddy Schinkel

Met een nieuwe jeugdburgemeester krijgt Kampen twee Koelewijnen aan het roer

Kampen wordt vanaf morgen ‘bestuurd’ door twee Koelewijnen, als de huidige jeugdburgemeester Rosalijn van Zijtveld (12)  het stokje overdraagt aan haar opvolger Franco Koelewijn (11). De nieuwe jeugdburgemeester is geen familie van burgemeester Bort Koelewijn.

De huidige jeugdburgemeester Rosalijn van Zijtveld startte in september 2018, en geeft morgen de ambtsketen aan Franco. Hij legt de eed af en wordt benoemd als jeugdburgemeester voor het komende schooljaar.

De jeugdburgemeester fungeert volgens de gemeente Kampen als een schakel tussen jongeren en de politiek, een belangrijke functie volgens burgemeester Bort Koelewijn. Zijn jongere evenknie zal het komende jaar een rol spelen bij officiële aangelegenheden zoals de intocht van Sinterklaas, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook kan de jonge Koelewijn zelf met voorstellen komen over hoe hij een bijdrage als jeugdburgemeester kan leveren. Samen met Bort Koelewijn wordt gekeken naar hoe de ideeën uitgevoerd kunnen worden.  

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’