Afval is een hardnekkig probleem op de Kamper strandjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval is een hardnekkig probleem op de Kamper strandjes. © Wim Schluter

Met het mooie weer is ook het zwerfafval op Kamper strandjes terug

Een sterk advies, uit de doelgroep zelf, om de problemen met zwerfafval mee te lijf te kunnen gaan. Dat is waar Kampen op hoopt als maandagochtend vwo’ers van het Ichthus College als ‘adviseurs van de toekomst’ de vrucht van maandenlange studie naar oplossingen openbaar maken. Want met het mooie weer steekt het fenomeen weer flink de kop op, vooral op de strandjes langs de IJssel bij Seveningen en langs het Reevediep, waar veel jongeren samenkomen.

2 reacties

 • E Hofstra

  2 jaar geleden
  Gemeente Kampen , maak een zomer rooster van de vuilnis s''avonds vuilnis ophalen op deze locatie's . Dit word toch al gedaan in de binnenstad na de zaterdag markt ,kleine moeite om bij deze locatie's langs te rijden Net zo als de heren chauffeurs van de gemeente in de winter doen bij een eerste vlokje sneeuw . dus dat moet te realiseren zijn .
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Meer afvalbakken plaatsen, méér toezicht EN Bord plaatsen met de tekst, verboden voor varkens... Helaas lopen er ook wat mensen rond die zich zo gedragen, dat zie je in elk dorp of stad...
 1. Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoekers: ‘Dat we vluchtelingen blijven opvangen staat vast’
  PREMIUM
  25

  Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoe­kers: ‘Dat we vluchtelin­gen blijven opvangen staat vast’

  In het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg in Zwolle worden vanaf 1 juli tot het eind van het jaar 60 alleenstaande minderjarige vreemdelingen opgevangen. Op 26 juni beginnen voorbereidende werkzaamheden in het hotel. Vijf dagen eerder is er een inloopbijeenkomst voor de buurt. Maar de gemeente Zwolle wil met al haar inwoners in gesprek over de opvang van asielzoekers en begint daar morgenavond mee.
  Zwolle