Met jubileumparade moet Kerst in Oud Kampen door de magische grens van 100.000 bezoekers gaan

VideoDe twintigste editie van Kerst in Oud Kampen wordt met iets meer reuring aangekondigd dan te doen gebruikelijk, zo bleek zaterdag bij de aftrap, aan de voet van Nieuwe Toren.

,,Hoera, hoera, hoera.” Op verzoek van burgemeester Bort Koelewijn staan genodigden en omstanders met een driewerf stil bij de twintigste verjaardag van Kerst in Oud Kampen, het blijft toch een jubileum. Er zijn bloemen voor dé gezichten van het Kamper kerstfestijn, Jan Liefting en Gerrie Kragt. En er valt wat te zien en te horen. Zo onthullen Liefting en Koelewijn met een gelijktijdige ruk aan een touw het nieuwe logo, waardoor de Torenstraat even uit het zicht verdwijnt. Dit wordt begeleid door vier acteurs die hun plaats voor het metershoge doek innemen terwijl zangeres Jojanneke in nepsneeuw een kerstklassieker ten gehore brengt. 

  1. Verkeerspsycholoog moet veiligheid N50 bestuderen, eenvoudige ingrepen moeten N-weg veiliger maken

    Verkeers­psy­cho­loog moet veiligheid N50 bestuderen, eenvoudige ingrepen moeten N-weg veiliger maken

    Verkeerspsychologen moeten gaan kijken naar de inrichting van de N50 tussen Ramspol en knooppunt Hattemerbroek en naar het gedrag van automobilisten op dat wegvak. Dat moet ideeën opleveren om de weg op korte termijn met eenvoudige ingrepen toch veiliger te maken. Dat is de inzet van de gemeente Noordoostpolder, nadat een poging om grotere of beter geplaatste matrixborden bij Kampen te krijgen is mislukt.