Op de N50 bij Kampen vinden regelmatig ernstige ongelukken plaats waarbij zwaar gewonden en soms ook doden te betreuren zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de N50 bij Kampen vinden regelmatig ernstige ongelukken plaats waarbij zwaar gewonden en soms ook doden te betreuren zijn. © News United / Stefan Verkerk

Minister erkent eindelijk: verbreding van dodenweg N50 bij Kampen heeft ‘prioriteit’

De regering lijkt eindelijk oog te hebben voor de gevaren van de N50 bij Kampen. Demissionair-minister Barbara Visser schrijft aan de Tweede Kamer dat verbreden van de dodenweg prioriteit heeft vanwege de verkeersveiligheid.

6 reacties

 • Joost Van Zutphen

  2 maanden geleden
  Hoe je het ook went of keert, er gebeuren minder ongelukken per kilometer op de N50 dan op zeer vele andere N-wegen. Wellicht komt dat kleine aantal ongelukken juist door het onveilige gevoel dat veel automobilisten op deze weg hebben. De weg is ietwat vreemd aangelegd en dat zou kunnen zorgen voor veel ongefundeerd commentaar op deze weg én voor veiliger/zachter rijden. In elk geval een veilige weg, wat de reden ook is!
 • Aalt Ubels

  2 maanden geleden
  Ook moet er een vangrail tussen de rijstroken geplaatst worden over de hele lengte van de N50.
 • Aalt Ubels

  2 maanden geleden
  Met het verbreden van de weg wordt het nog gevaalijker de ( inhaal) selheden gaan nog verder omhoog. Haal de inhaalstroken weg en iedereen blijft achter elkaar rijden.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Javier Slager, bv op de A28 en A50 beide met dubbele rijstroken en ook daar ook ongelukken veroorzaken. Ligt dus echt niet aan de weg. Helemaal eens met Jos Zoet.
 • Javier Slager

  2 maanden geleden
  @jos zoet, deze dooddoener hoor ik inmiddels bij elke discussie over de N50. Het fijt blijft dat die zelfde chauffeur’s ook op andere wegen rijden en hier voor minder ongelukken zorgen. Dan kan je dus concluderen dat het toch aan de weg ligt. Daarnaast is er al eens onderzoek gedaan waar uit bleek dat de grote variatie aan wegindelingen en onoverzichtelijkheden (viaduct kampen centrum) als onveilig werden beschouwd.