Kampen gaat plek maken voor noodopvang van 100 tot 120 in een leegstaand bedrijfspand aan de Industrieweg 11, het bruin-gele gebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Kampen gaat plek maken voor noodopvang van 100 tot 120 in een leegstaand bedrijfspand aan de Industrieweg 11, het bruin-gele gebouw. © Foto Freddy Schinkel

Mogelijk tóch ‘veiligelanders’ naar opvang in Kampen

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat mogelijk toch zogenaamde ‘veiligelanders’ huisvesten in de geplande noodopvang aan de Industrieweg in Kampen, in weerwil van de voorwaarden die de gemeente Kampen heeft gesteld aan die tijdelijke opvang in een kantoorpand aldaar. 

5 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Wij wonen er vlakbij, kregen een brief, nou zonder overleg natuurlijk.. Maar ze komen uit veiligelanden ? EN m'n dochters dan die al ruim 9 jaar wachten op een huurwoning ? EN jouw kind ? Maar 1 ding is zeker, het is niet 1 jaar volgens de brief, zal zeker langer zijn.. Is wat met al die gemeentes in Nederland ..
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Het begrip tijdelijk is bij het COA zeer rekbaar...
 • A. Kooi

  1 jaar geleden
  En zo wordt je weer belazerd 100 tot 120 personen nou reken maar op 300.
 • D Bastiaannet

  1 jaar geleden
  Laat de coa zich aan de voorwaarden die kampen gesteld heeft houden. We zitten hier in Kampen te wachten op ter Apel taferelen volgens mijn mening.
 • gerrit van den Brink

  1 jaar geleden
  Ik heb er geen enkel probleem mee dat mensen uit gevaarlijke landen hier asiel krijgen en in Kampen opgevangen worden. Deze mensen zie ik als gasten. Echter als het om "veilige landers" gaat heb ik wel een probleem. Deze mensen hebben vanuit het enorme asielzoekerscentrum in Dronten, de winkels in Kampen al een tijd onveilig gemaakt. Verder is het van belang om de mensen met een trauma goed te begeleiden zodat de geweldsrisico's klein blijven.