Restanten van een van de omgekomen eenden.
Volledig scherm
PREMIUM
Restanten van een van de omgekomen eenden. © Willemien van de Stouwe

Mysterie rond het lot van twee dode eenden en een nest vol eieren bij de Jacob Catsflats in Kampen: zijn ze doodgemaaid?

Wat is er gebeurd met twee eenden die dood werden aangetroffen bij een van de flats aan de Jacob Catsstraat in Kampen? Buurtbewoners en de Vogelwerkgroep Kampen weten het zeker: ze zijn doodgemaaid. ,,De moedereend zat nog op het nest en is er zo afgemaaid, ook een net uit het ei gekropen jong is dood’’, stelt Willemien van de Stouwe van de Vogelwerkgroep Kampen. Onzin, zegt de gemeente, ‘de aangetroffen eend is al drie maanden dood’. 

  1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

    ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’