Volledig scherm
File op de N50 door een botsing tussen een kraanwagen en meerdere auto's © Twitter, via @raymondzwolle

N50 afgesloten na botsing tussen kraanwagen en auto's

KAMPEN - De N50 is bij Kampen maandagochtend afgesloten na een botsing tussen een kraanwagen en meerdere auto's. Door de afsluiting staat er in beide richtingen file.

De N50 is in beide richtingen afgesloten omdat een kraanwagen (met olielekkage) met uitgeschoven stempel reed. Enkele auto's reden daar tegenaan. Door de afsluiting staat in beide richtingen file.

Op de A50, ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek, is een omleiding ingesteld. Verkeer vanuit Apeldoorn richting Emmeloord kan het beste Zwolle/Heerenveen/Joure volgen. (A28,A32,A7,A6). Verkeer vanuit Emmeloord richting Zwolle kan bij knooppunt Emmeloord eveneens omrijden richting Joure en Heerenveen. De VID meldt op Twitter dat de weg voorlopig nog wel even dicht blijft.

Niet de eerste keer
Vorige week woensdag gebeurde ook al een ongeluk op de N50. Er was sprake van een kopstaartbotsing bij Kampen-Zuid. Vijf voertuigen waren hier bij betrokken. De weg was toen ook in beide richtingen enige uren afgesloten.

Els Hollemans uit Kampen rijdt tegenwoordig liever om, dan dat ze over de N50 moet. ,,Iedere keer als een sirene klinkt, denk ik: 'Goh, er is ook weer iets op de N50 gebeurd", vertelde ze. De foto's van het ongeval dat woensdag plaatsvond, maakten indruk op haar.