Volledig scherm
De brandweer onderzoekt de oorzaak van de rookontwikkeling. © News United / Stefan Verkerk

N50 bij Kampen enige tijd afgesloten vanwege brand in bus

updateVanwege brand in een lijnbus is de N50 op het traject van Ens naar Kampen vanavond enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De brandweer heeft onderzocht wat de oorzaak was van de rookontwikkeling in de stilgezette bus. Er zaten geen passagiers in de bus op het moment dat de brand uitbrak.

Volgens agenten, die het verkeer regelen, was er geen sprake van vlammen, maar wel van erg veel rook. De brandweer heeft uitvoerig onderzoek gedaan, onder andere op het dak van de bus. 

De stremming duurde enige tijd, omdat gewacht moest worden op een berger die de bus weg kon slepen. ,,Zelf rijden zit er niet meer in. We hebben niet kunnen achterhalen waar de rook vandaan kwam, dat is vaak ook heel moeilijk omdat er heel veel kunststof in zo’n bus zit. De situatie is nu onder controle, maar omdat de bus op een gasinstallatie rijdt moet hij daar vanwege de veiligheid door een berger weggehaald worden en moet er elders onderzoek gedaan worden”, zegt woordvoerder Richard Meijer van de Veiligheidsregio IJsselland.