Volledig scherm
N50 tussen Kampen en Hattemerbroek gaat begin september dicht. Ditmaal vanwege onderhoudswerkzaamheden. © Foto Freddy Schinkel

N50 opnieuw dicht, nu vanwege onderhoud

Opnieuw een afsluiting van de N50, de rijksweg gaat dinsdag 3 en woensdag 4 september tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen dicht. Ditmaal vanwege onderhoudswerkzaamheden.  

Op en langs de N50 moet er worden gemaaid, gesnoeid en geveegd worden. Ook staat het reinigen van goten op het programma, worden de verkeersborden schoongemaakt en wordt daar waar nodig het asfalt gerepareerd.  Voor dit onderhoud gaat de weg tussen Hattemerbroek en Kampen dicht in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 september van 20.00 tot 06.00 uur. Ook in de daarop volgende nacht wordt gewerkt langs de weg van 20.00 tot 06.00 uur. Het verkeer tussen Zwolle, Apeldoorn en Kampen kan omrijden via Kampereiland of via Elburg en de A28,  Het onderhoud is opdracht van Rijkswaterstaat.

De N50 wordt zondag ook al afgesloten tussen Ens en Emmeloord. Dit vanwege de Triathlon Noordoostpolder. 

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.