Volledig scherm
Een van de vele recente aanrijdingen op de N50. Foto: News United / Stefan Verkerk

N50-petitie ruim 2000 maal getekend

KAMPEN - De petitie van politieke partij GBKin Kampen over de N50 is inmiddels ruim 2000 keer ondertekend. Dat is veel meer dan de 500 handtekeningen waar de fractie op gehoopt had.

De handtekeningen worden woensdag 7 december aangeboden aan mevrouw Nijhof, de voorzitter van de van de commissie Verkeer en Vervoer van de provincie Overijssel. De Kamper fractie hoopt dat ook dat gedeputeerde Bert . Boerman bij de overhandiging aanwezig kan zijn. De petitie kan nog tot en met 6 december worden ondertekend via de link: petitie24.nl/s773.

Wie zijn eigen ervaringen met de N50 kwijt wil, kan dit overigens ook doen via het online meldpunt van de Stentor. Ook daar stromen de reacties binnen. In pakweg twee dagen tijd hadden al zo'n 150 weggebruikers de moeite genomen hun verhaal te doen. Rode draad in de reacties is dat vrijwel iedereen de N50 een onveilige rijksweg vindt. Dat komt onder meer door de verspringende rijbanen, te korte uit- en invoegstroken, maar ook door de overige weggebruikers die asociaal rijgedrag vertonen.

Lokale overheden en het bedrijfsleven proberen de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid verbreed te krijgen. Eind deze maand staat het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer.