Huisarts Sjoerd Zwart (65) nam deze week afscheid van de Berent Avercamp praktijk in Kampen. Hij gaat na 31 jaar met pensioen.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Sjoerd Zwart (65) nam deze week afscheid van de Berent Avercamp praktijk in Kampen. Hij gaat na 31 jaar met pensioen. © Foto Freddy Schinkel

Na 31 jaar neemt neemt Kamper huisarts Zwart afscheid van zijn patiënten en het vak: ‘patiënten zijn door de jaren heen mondiger geworden’

De piano staat klaar voor de eerste les, de banden van zijn racefiets zitten vol lucht en het speelgoed voor de kleinkinderen uitgestald in de serre van zijn woning in Hattem. Plannen heeft Sjoerd Zwart (65) genoeg, nu de huisarts na 31 jaar met pensioen gaat en afscheid neemt van zijn patiënten en de Berent Avercamp praktijk in Kampen.

0 reacties

 1. Kampenaar John van Marle kan geen huisarts vinden in zijn eigen woonplaats: ‘Geen fijn idee’
  PREMIUM

  Kampenaar John van Marle kan geen huisarts vinden in zijn eigen woonplaats: ‘Geen fijn idee’

  ,,Ik heb op dit moment een huisarts honderd kilometer hier vandaan, geen fijn idee’’, zegt Kampenaar John van Marle (55). Hij is één van de inwoners die zich op dit moment niet kan inschrijven bij een huisarts in zijn eigen woonplaats, door het huisartsentekort. Daar lijkt na drie jaar zoeken een oplossing voor gevonden, als alles meezit gaat er vanaf september een nieuwe huisarts in Kampen aan het werk.
 1. Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaverveling (en dat kostte 1200 euro)
  Play

  Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaver­ve­ling (en dat kostte 1200 euro)

  12 april
 2. Eén jaar celstraf voor veroorzakers fipronilaffaire
  Play

  Eén jaar celstraf voor veroorza­kers fipronilaf­fai­re