Volledig scherm
PREMIUM
De vermiste Dirk van den Belt te zien op een pasfoto en camerabeelden van stations Duivendrecht en Alkmaar (vlnr). © Politie Oost-Nederland

Na anderhalf jaar tips over vermiste opa Dirk uit Kampen: pleegde hij diefstal in Wezep?

VideoIs de al anderhalf jaar vermiste ‘opa Dirk’ uit Kampen opgedoken in Wezep? Mensen denken hem te herkennen op bewakingsbeelden van een diefstal in tuinwinkel Welkoop. De politie onderzoekt de tips.

Een blauw met wit geruite blouse, een blauwe jas en statige houding. Zo ziet de man eruit die woensdag de Welkoop in Wezep verliet en ‘vergat iets af te rekenen’. Snel nadat het bericht op Facebook is geplaatst, komen reacties los. De strekking: het lijkt de vermiste man uit Kampen. Alleen wat dikker dan op beelden die zijn gemaakt op de dag van zijn verdwijning.

  1. IJsselmuider tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland
    PREMIUM

    IJsselmui­der tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland

    Tuinder Bart Otten in IJsselmuiden is blij dat de gemeenteraad van Kampen donderdagavond flink heeft doorgepakt in het dossier over de bouw van 11 woningen op zijn terrein aan de Parallelweg. Een ruime meerderheid droeg wethouder Albert Holtland op voor 1 maart te komen met een nieuwe gebiedsvisie en voor de zomer met een ontwerp-bestemmingsplan, dat de bouw van het wijkje Tussenland mogelijk moet maken. Als dat rond is, kunnen vader en zoon René Otten hun bedrijf eindelijk verplaatsen.