Volledig scherm
De bijbehorende oorkonde en bokaal van Mondria zijn door Roel Bovenhuis overhandigd. © Eigen foto

Nick Mondria beste praktijkopleider van Overijssel

Kampenaar Nick Mondria (31) is eerder deze week uitgeroepen tot beste praktijkopleider 2019 van de provincie Overijssel. De benoeming vindt jaarlijks plaats door de samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), op basis van voordracht.

Mondria is al vanaf 2013 praktijkbegeleider bij Dörr Kampen BV. Sindsdien begeleidt hij per jaar zo’n zeven studenten van verschillend niveau. Hij ziet het als een uitdaging om anderen te stimuleren en motiveren in de eigen ontwikkeling. ,,En je hebt echt eer van je werk als je dan achteraf hoort dat de stagiair is geslaagd voor de opleiding. Dan kan ik weer een plusje achter die naam zetten’’, vertelt hij enthousiast.

Stagiair

Winnaar Mondria zelf is in 2005 ook bij Dörr Kampen BV begonnen als stagiair. Na het voltooien van zijn opleiding kwam hij bij het bedrijf, dat roestvast stalen machines en apparaten voor de gezondheidszorg en voedsel- en verpakkingsindustrie maakt, in dienst. Binnen de zaak kon hij doorgroeien van lasser naar tekenaar/constructeur.

De bijbehorende oorkonde en bokaal zijn eerder deze week overhandigd aan Mondria. Nu hij de provinciale titel op zak heeft, kan hij meedingen naar de landelijke titel. Er wordt door een jury naar de winnaars per sector gekeken. De leden benoemen de acht allerbeste leerbedrijven en praktijkopleiders. Op de Dag van het MBO, op 18 november, worden de winnaars bekend. In totaal waren er 1.600 voordrachten voor de verkiezing van het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider. Dat is een recordaantal.

  1. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
    PREMIUM

    GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

    De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.