Volledig scherm
PREMIUM
De skatescene baalt dat het nu niet kan skaten. © Foto Freddy Schinkel

Nieuw skatepark in Kampen nog ver weg

De skaters in Kampen moeten nog veel geduld hebben voordat zij gebruik kunnen maken van een nieuwe accommodatie. Daar balen ze van, want inmiddels kunnen zij ook al bijna twee weken niet meer terecht op de huidige baan. De gemeente werkt ondertussen aan een tussenoplossing.

Wethouder Geert Meijering heeft laten weten dat het volgens de huidige planning zomaar ruim een jaar of 1,5 jaar kan gaan duren voordat er een nieuw skatepark is aangelegd. Wel wil hij kijken of de plannen nog wat naar voren te halen zijn. Dit heeft hij onlangs gemeld na vragen van Gemeente Belang Kampen en GroenLinks.

  1. Verkeerspsycholoog moet veiligheid N50 bestuderen, eenvoudige ingrepen moeten N-weg veiliger maken

    Verkeers­psy­cho­loog moet veiligheid N50 bestuderen, eenvoudige ingrepen moeten N-weg veiliger maken

    Verkeerspsychologen moeten gaan kijken naar de inrichting van de N50 tussen Ramspol en knooppunt Hattemerbroek en naar het gedrag van automobilisten op dat wegvak. Dat moet ideeën opleveren om de weg op korte termijn met eenvoudige ingrepen toch veiliger te maken. Dat is de inzet van de gemeente Noordoostpolder, nadat een poging om grotere of beter geplaatste matrixborden bij Kampen te krijgen is mislukt.