Langs de haven komen horeca en ateliers, in de rest van het gebied aan de Boven Havenstraat een mix van stadsvilla's en sociale huurappartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs de haven komen horeca en ateliers, in de rest van het gebied aan de Boven Havenstraat een mix van stadsvilla's en sociale huurappartementen. © Foto Freddy Schinkel

Nieuwbouw Boven Havenstraat in Kampen loopt een jaar vertraging op

Nieuwbouw van woningen in het gebied rond de gesloopte stadsvilla en voormalige glashandel aan de Boven Havenstraat in Kampen is met tenminste een jaar vertraagd. Naar verwachting is pas in januari een gebiedsvisie klaar, die er dit voorjaar al had moeten zijn. Wel is al duidelijk dat er in het gebied een mix van stadsvilla’s (koop) en sociale huurappartementen zal worden gebouwd.

 1. Kamperlijntje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis
  PREMIUM
  5

  Kamperlijn­tje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis

  Van alle ritten op het Kamperlijntje, valt dit jaar bijna één op de 25 treinen uit. Al maanden kampt vervoerder Keolis met personele problemen. Die leiden nu mogelijk tot een boete van de provincie. Overijssel moet daar als opdrachtgever ‘nog een knoop over doorhakken’, maar gaat in ieder geval met Keolis in gesprek over het aanhoudende en veelvuldig uitvallen van treinen.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”