Volledig scherm
De locatie van de nieuwe manege voor de Deltaruiters aan de Parallelweg in IJsselmuiden. © Google Streetview

Nieuwbouw manege IJsselmuiden begint in voorjaar

In het voorjaar begint de bouw van de nieuwe manege van de Deltaruiters in IJsselmuiden. Dat verwacht wethouder Albert Holtland.

De manege verhuist van de Oosterlandenweg naar de Parallelweg. Van een plek in het dorp naar een plek in de Koekoekspolder. Het bestemmingsplan ligt de komende weken ter inzage. Wethouder Holtland verwacht geen zienswijzen na goed overleg met de buurt. Naar verwachting geeft de gemeenteraad in december definitief groen licht voor de verhuizing.

Tien jaar

Het betekent een einde aan een slepende kwestie. De Deltaruiters zijn al ruim tien jaar in gesprek met de gemeente Kampen over een nieuwe locatie. De huidige manege moet wijken voor woningbouw in het Sonnenbergkwartier. De Hersteld Hervormde gemeente wil er een kerk bouwen. Na protesten uit de buurt ging twee jaar geleden een streep door de verhuizing van de manege naar de Ringdijk.

Als nieuwe locatie kwam de Parallelweg uit de bus. Deze locatie heeft minder directe buren en ligt verder in het buitengebied van IJsselmuiden. De manege wordt gebouwd naast de volkstuinen van Tuinlust en tegenover de vestiging van aannemingsbedrijf Van der Weerd. De Deltaruiters kopen een perceel dat circa twee hectare groot is. 

Kroonmenners

De Kroonmenners verhuizen vanaf de Seveningseweg naar de Parallelweg. Beide verenigingen werken nauw samen en verwachten dat nog beter te kunnen doen als ze bij elkaar zitten. De menvereniging huurt een stuk grond van 0,7 hectare naast de nieuwe manege. In totaal is 2,1 miljoen euro met het project gemoeid.