Volledig scherm
Zalk. © Schinkel

Nieuwbouwlocatie voor Zalk

Een stuk grond langs de Brinkweg is volgens Kampen de beste locatie voor nieuwbouw in Zalk. De gemeente gaat aan de slag met een verkavelingsplan op basis waarvan uiteindelijk nieuwe huizen kunnen worden gebouwd. 

Zalk heeft vooral behoefte aan starterswoningen. Jongeren zijn nu niet in staat de dure huizen in het dorp te kopen en verhuizen daarom naar elders. Voor de leefbaarheid zou het goed zijn starters op de woningmarkt vast te houden, stelt de gemeente. Dat voorkomt vergrijzing.

Drie locaties waren in beeld voor nieuwbouw in Zalk: twee percelen bij de Brinkweg en een stuk grond aan het Klaasje van de Brink Erf. Twee daarvan vallen af omdat de bouwmogelijkheden beperkt zijn door bedrijven in de buurt.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.