Leo Hoksbergen uit Hasselt is de nieuwe binnenstadsmanager van Kampen. Een belangrijke opdracht die Hoksbergen meekrijgt is het verminderen van de winkelleegstand in de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Hoksbergen uit Hasselt is de nieuwe binnenstadsmanager van Kampen. Een belangrijke opdracht die Hoksbergen meekrijgt is het verminderen van de winkelleegstand in de stad. © Freddy Schinkel

Nieuwe binnenstadsmanager van Kampen moet ‘meevallende’ leegstand aanpakken

InterviewAls nieuwe binnenstadsmanager van Kampen moet Leo Hoksbergen het centrum vitaler, levendiger maken. Een belangrijke opdracht voor de Hasselter is het verminderen van de leegstand. Die is 9,4 procent en beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde van 6,8 procent. ,,Ik vind het wel meevallen.”

Hoksbergen gaat terug in de tijd. Het is vijftien jaar geleden dat hij namens de Kamer van Koophandel betrokken was bij leegstand op de Oudestraat. ,,Vooral het gedeelte richting de Van Heutszkazerne was problematisch", is zijn herinnering. ,,Nu vind ik de stad heel levendig. Er lopen gezinnen met kinderen, er is de gezelligheid van de terrassen, de mooie panden en historie van de stad. Parels die er gewoon zijn.”