Volledig scherm
Begin vorige eeuw (1913-1934) was Kampen Zuid het eindstation van de spoorlijn vanaf Hattem. Nu is het - tegen afspraken met de gemeente in - de nieuwe naam van het Hanzelijnstation. foto Freddy Schinkel

Nieuwe dienstregeling blijkt strop voor treinforens Kampen Zuid

KAMPEN - Busmaatschappij Connexxion past haar eigen dienstregeling niet aan op die van NS. Het gevolg is dat treinreizigers bij station Kampen-Zuid niet meer naadloos kunnen overstappen.

Forenzen moeten vanaf 11 december zo'n 20 minuten wachten op buslijnen 11 en 174. Connexxion kiest ervoor om de aansluiting van de buslijnen op het Kamperlijntje in stand te houden. Daar wordt vaker de overstap gemaakt dan op Kampen Zuid.

Vrijdag maakte NS de nieuwe dienstregeling bekend. Treinen van Zuid arriveren net na het vertrek van een mogelijke overstap in Zwolle. Andersom is exact hetzelfde het geval. NS stelt dat de dienstregeling zeker het eerste jaar niet wordt aangepast. Hierdoor loopt de wachttijd op van een kwartier tot zeker 20 minuten of langer.

De gevolgen van de nieuwe dienstregeling kunnen ingrijpend zijn. Woon je in Kampen, ga je met de bus naar station Zuid en vervolgens via Zwolle naar Amersfoort, dan ben je straks alleen al qua wachttijd bijna drie kwartier langer onderweg.