Vida bestaat een jaar en kerkt normaal in de Stadskazerne, maar door corona in de buitenlucht aan de Hogeweg in Kamperveen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vida bestaat een jaar en kerkt normaal in de Stadskazerne, maar door corona in de buitenlucht aan de Hogeweg in Kamperveen. © Foto Freddy Schinkel

Nieuwe kerk in Kampen met een eigen biertje, vrij VIDA in trek bij millenials

Sinds een jaar is Kampen een christelijke gemeente rijker: VIDA, oftewel leven. Opgericht door drie Kampenaren, die elkaar kennen uit de Vrije Evangelische Gemeente in Zwolle, bekend om haar diensten in de WRZV-hallen. Een dergelijke beweging ontbrak in Kampen en er blijkt behoefte aan.

 1. Poloërs Deltasteur controleren derby tegen Nunspeet en lijken veilig: ‘We moesten er geen zwemwedstrijd van maken’
  PREMIUM
  waterpolo zwolle

  Poloërs Deltasteur controle­ren derby tegen Nunspeet en lijken veilig: ‘We moesten er geen zwemwed­strijd van maken’

  Geen problemen voor de waterpoloërs van Deltasteur, die in en tegen Nunspeet gecontroleerd op 9-12 eindigden. Ook De Reest won in de derde divisie C. Tegen ZPC De Hof werd het 11-5. In de eerste divisie kan het vizier van SWOL 1894 volledig op de ManMeer!-Cup na ruime zeges van de Zwolse mannen (23-12 tegen HZC De Robben) en vrouwen (7-18 bij JAWS).
  Kampen
 2. Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenleving’
  PREMIUM
  met poll
  21

  Hoe gratis test voor zwangere vrouwen gevoelig ligt: ‘We glijden af naar maakbare samenle­ving’

  ,,Deze ga je wel laten testen, toch? Want dit hoeven we niet meer in onze samenleving”, is wat Linda Germs uit Apeldoorn te horen krijgt als ze met haar bolle buik en zoontje Lukas door de supermarkt loopt. Lukas heeft het downsyndroom en dat had tijdens de vroege zwangerschap al ontdekt kunnen worden met de NIP-test. Die wordt binnenkort gratis, maar hoe wenselijk is dat?
  Zwolle