Volledig scherm
PREMIUM
De Zalkerwaard, een stukje nieuwe natuur tussen Zalkerbos, Veerpad en IJssel. © Foto Freddy Schinkel

Nieuwe natuur Zalkerwaard doet het beter dan verwacht

Het gaat goed met de natuurontwikkeling van de Zalkerwaard. Sinds afplagging van het gebied is de vegetatie er flink op vooruitgegaan, stelt natuurvereniging IJsseldelta. In het gebied bij Zalk komen nu soorten voor die bijna verdwenen zijn, zoals de wilde averuit.

,,Spectaculair'', zegt Niels Jeurink van IJsseldelta over de vondst van wilde averuit, een inheemse alsemsoort die nog maar weinig voorkomt in Nederland. ,,Het aantal plekken waar die nog staat is op een hand te tellen. Vroeger kwam dit kruid veel vaker voor in Nederland, nu zit die vooral in Midden-Europa, rond de grote rivieren, in streken waar het warmer is.'' 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.