De Slenke Es, in de oude kern van IJsselmuiden. De woningen zijn al in aanbouw, en op het braakliggende terrein komt een supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Slenke Es, in de oude kern van IJsselmuiden. De woningen zijn al in aanbouw, en op het braakliggende terrein komt een supermarkt. © Foto Freddy Schinkel

Nieuwe supermarkt in IJsselmuiden kan er komen, groen licht nog slechts een kwestie van tijd

De nieuwe supermarkt op de Slenke Es in IJsselmuiden gaat er komen. Tegen het plan loopt een zaak bij de Raad van State, maar uit een tussenuitspraak blijkt nu dat de gemeente slechts kleine wijzigingen hoeft te doen aan het plan. Die aanpassingen zijn volgens wethouder Jan-Peter van der Sluis een formaliteit. Definitief groen licht voor de plannen is daarom slechts een kwestie van tijd.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  De supermarkten weten wat ze doen. Ze investeren niet in een bodemloze put. Waarschijnlijk rekenen ze op klanten van buitenaf.
 • henk hartog

  1 week geleden
  Sorry Otto huisman..klopt. ook de ALDI die ook nog pas verbouwd is..dit is genoeg toch , kleine ondernemers gaan er onderdoor, maar dat ziet de gemeente niet
 • Otto Hulsman

  1 week geleden
  Henk, je vergeet de ALDI in de Burg. van Engelenweg.
 • henk hartog

  1 week geleden
  Wordt een Jumbo. Grond is toen al gekocht. PLUS , BONI en de LIDL zitten al in ijsselmuiden, lijkt genoeg toch 3 supermarkten in een kleine Dorp. Een Huurappartementen complex was veel beter geweest dan een 4de supermarkt
 • Otto Hulsman

  2 weken geleden
  Het blijft een belachelijk idee om in de kleine dorpskern nog een extra supermarkt te proppen. En dan ook nog eens op 100 meter van de Plus. Naar Frans model past een supermarkt zoals de Jumbo beter op het industrieterrein met betere en ruimere aanrijdroutes (ook voor de bevoorrading) en parkeervoorzieningen. Het kleine dorpscentrum zou meer gebaat zijn met meer diversiteit en kleine middenstanders. Op het geheel van het dorp bekeken is er sowieso al geen supermarkt-tekort (nu al 4, straks 5).
 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.