Even binnengluren bij de Hema aan de Oudestraat, die momenteel wordt verbouwd. Via kijkgaten kunnen nieuwsgierigen even ‘spieken’.
Volledig scherm
PREMIUM
Even binnengluren bij de Hema aan de Oudestraat, die momenteel wordt verbouwd. Via kijkgaten kunnen nieuwsgierigen even ‘spieken’. © Freddy Schinkel

Nieuwsgierige Kampenaren gluren via ‘spiekgatien’ naar binnen tijdens verbouwing Hema

Het zal fervente bezoekers van de Hema in de Oudestraat in Kampen niet zijn ontgaan: sinds begin deze week ondergaat de winkel een grondige metamorfose. Nieuwsgierigen kunnen via ‘spiekgatien’ in de met papier afgeplakte deuren toch een beetje meekijken naar de verbouwing.

Franchiser Pepijn Keijser bedacht de ‘spiekgatien veur een lange en een kleintien’. ,,Ik had zelf al een poster in de winkel opgehangen over de verbouwing, waarmee ik klanten naar onze winkel in Genemuiden verwijs. Kampenaren zijn nieuwsgierig, mijn vriendin zei ook dat ik daar iets mee moest doen. Dat zijn de ‘spiekgatien’ in plat Kampens geworden, het leek me wel ludiek. Er hebben al heel wat mensen voor de deuren gestaan.’’

 1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
  PREMIUM

  Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

  Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.
 2. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
  video

  Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.