Volledig scherm
PREMIUM
Lekkende parkeergarage Buitenhaven © Ext- Schlutertainment

Nog een miljoen euro er tegenaan en dan kan dossier parkeergarage dicht, hoopt Kampen

Hoofdaannemer Hegeman krijgt van de gemeente Kampen 615.000 euro uitbetaald als vergoeding voor de schade die ontstond door vertraging in de bouw van parkeergarage Buitenhaven. Daarnaast legt Kampen nog eens een kwart miljoen euro op tafel voor het definitief dichten van de lekken in het bovendek. 

De totale kosten van de parkeergarage komen daarmee uit op 6 miljoen euro, ruim meer dan de 3,2 miljoen waarop was gerekend.

De vertraging in de bouw ontstond doordat de inspectie SZW in januari 2017 een bouwstop oplegde, nadat heiers ziek waren geworden door vieze lucht en ‘teerdrollen’ die bij het heiwerk omhoog kwamen. De garage was als gevolg daarvan pas een jaar later klaar dan gepland.

  1. Parkeergarage in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden
    PREMIUM

    Parkeerga­ra­ge in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden

    Langdurige afsluiting van de splinternieuwe parkeergarage Buitenhaven als gevolg lekkages was mogelijk helemaal niet nodig geweest als Kampen de garage gewoon volgens bestek had laten bouwen. Begin 2018 besloot de gemeente uit zuinigheid het aanbrengen van een waterdichte coating uit het bestek te schrappen. Precies dat wordt nu gepresenteerd als de oplossing om aan alle problemen een einde te maken.