Het bedrijf waar vogelgriep werd vastgesteld.
Volledig scherm
Het bedrijf waar vogelgriep werd vastgesteld. © Freddy Schinkel

'Om de twee jaar vogelgriep, dan moet je wel extreem veel pech hebben'

De dieren van eendenhouder Mostert in Kamperveen die getroffen is door vogelgriep, worden vanmiddag al geruimd. Het gaat om ruim 30.000 dieren. Zo’n twintig pluimveebedrijven die in een straal van 10 kilometer van de brandhaard liggen, worden door het vervoersverbod getroffen. Dat stelt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 1. Kampen zet zich schrap voor zes explosieve stadsderby’s
  PREMIUM

  Kampen zet zich schrap voor zes explosieve stadsderby’s

  Wapperende vlaggen, knallend vuurwerk en het mes in de sokken. Met DOS Kampen, Go Ahead Kampen en KHC is een seizoen vol explosieve stadsderby’s in de eerste klasse D gegarandeerd. Drie ware Kamper clubmannen vanuit totaal verschillende functies blikken vooruit via zes stellingen. Jan de Vries (voorzitter managementteam DOS), clubhistoricus Errit Drost (GAK) en erelid/TC-lid Dries Vos (KHC) over heden en verleden van het Kamper voetbal.
 2. Na klap ziet Kampenaar (70) gekantelde scootmobiel, bestuurder (83) moet ‘afscheid nemen van het leven’
  PREMIUM
  4

  Na klap ziet Kampenaar (70) gekantelde scootmo­biel, bestuurder (83) moet ‘afscheid nemen van het leven’

  Een 70-jarige automobilist was mogelijk even afgeleid toen hij op een rotonde in Kampen een scootmobiel over het hoofd zag. Het 83-jarige slachtoffer bezweek de volgende dag aan zijn verwondingen. De rechtbank in Zwolle acht Peter van der L. schuldig aan het ongeval en legde hem dinsdag een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar op.
 3. Varken Dirkje (12) kan dankzij inzet van Willemien de laatste dagen tóch slijten bij kinderboerderij Cantecleer
  PREMIUM
  video

  Varken Dirkje (12) kan dankzij inzet van Willemien de laatste dagen tóch slijten bij kinderboer­de­rij Cantecleer

  Dirkje, het varken dat al 12 jaar een prominente plek heeft op kinderboerderij Cantecleer in Kampen gaat ‘weg’. Het dier is volgens de kinderboerderij op leeftijd, soms wat nukkig en niet meer geschikt om op de kinderboerderij te blijven. Dankzij Willemien van de Stouwe, die Dirkje een stressvolle laatste reis wil bespraken, werd gisteren alsnog besloten het dier ter plekke te laten inslapen.