Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

OM: werkstraf voor 24-jarige man uit Kampen voor mishandelen moeder en zus

Een 24-jarige man uit Kampen moet wat het Openbaar Ministerie betreft een werkstraf van 120 uur krijgen, waarvan de helft voorwaardelijk. De man wordt ervan verdacht zijn moeder en zus te hebben mishandeld.

Rustig beantwoordde Haseeb A. donderdag de vragen van de rechters. Zo rustig was hij volgens zijn moeder en zus niet op 2 november vorig jaar. 

Stompen en slaan

Bij een heftige ruzie zou hij zijn moeder naar de keel zijn gevlogen. Na stompen en slaan ging ze tegen de vlakte. Ook zou A. zijn zusje hebben aangevallen. Met striemen in de nek belde ze in paniek aan bij de buren, zei de officier van justitie. Volgens A. is het anders gegaan. Wat het OM hem verwijt, klopt niet, zei hij. 

Agressie

De officier van justitie vond het contrast groot met de man die donderdag in de rechtszaal zat en zoals hij gereageerd moet hebben tegen zijn moeder en zus. Ook deskundigen die hem later onderzochten, zagen geen agressie bij A. ,,Maar kennelijk speelt er iets tussen verdachte, zijn zus en moeder waardoor snel de vlam in de pan slaat.’' Buren hoorden wel vaker ruzies in het huis. De officier meent dat de moeder en zusje de waarheid spreken. Vandaar dat ze een werkstraf eiste.

De advocaat van A. benadrukte de rechters dat ze overtuigd moeten zijn dat het zo is gebeurd zoals het OM schetst. ,,U heeft zelf gehoord wat mijn cliënt hierover zegt: dat wat op papier staat, is zo niet gebeurd.’'

Uitspraak op 4 juli.