Volledig scherm
Het gebouw van de Raad van State. © Wikimedia Commons/Effeietsanders

Omwonenden eisen einde overlast paardenbedrijf Ringdijk IJsselmuiden

DEN HAAG/IJSSELMUIDEN - Bewoners van de Ringdijk in IJsselmuiden die al jaren te hoop lopen tegen een paardenhouderij aan de Ringdijk eisen van de Raad van State een duidelijke uitspraak.

‘’We zijn al vijf keer bij de rechtbank geweest en vier keer bij de Raad van State. Maar we zijn nog niets opgeschoten’’, zeiden ze dinsdag in Den Haag. Ze willen dat de Raad van State de gemeente Kampen opdracht geeft een einde te maken aan overlast van een mestopslag en een paardenbak. Die liggen te dicht bij woningen. De paardenbak ligt maar drie meter af van de tuindeuren van de buren.
‘’Tot nu toe zeggen de rechters telkens dat de gemeente nieuwe besluiten moet nemen maar er gebeurt verder niets’’, aldus de omwonenden.
Volgens de gemeente Kampen voldoet de mestopslag aan de milieueisen sinds er een afdekking op zit. Paardenhouder J. Meuleman moet een dwangsom van 12.500 euro betalen als de afdekking niet in orde is. Volgens de gemeente wordt er gecontroleerd. De paardenbak is wat kleiner gemaakt. Hij ligt ongelukkig maar voldoet net als de mestopslag aan de voorschriften, aldus de gemeente. Er is een mediationtraject geweest tussen alle partijen maar dat is op niets uitgelopen. De Raad van State beslist over een week of zes.