Onderhoud Stadsbrug verloopt soepel, maar die fietsende Kampenaren...

Het groot onderhoud aan de Stadsbrug van Kampen verloopt gladjes. De logistiek op het water, de hittegolf, het leveren van loodzware kabels; niets levert problemen op. Wat wel? Kampenaren die stug doorfietsen op het voetpad en voor niets of niemand aan de kant gaan.

,,Daar hebben we dan ook maar extra mankracht op ingezet'', zegt Remko Schultz, omgevingsmanager bij de gemeente Kampen. Hij wijst naar de mannen met gele hesjes aan het begin en einde van de brug. Die voorkomen inderdaad dat mensen al fietsend de brug opgaan. Wie oplet ziet dat menigeen na het passeren van de 'hesjes' weer opstapt om slalommend tussen de wandelaars door te fietsen. 

  1. OM eist 20 jaar en tbs voor chaletmoord in Ermelo

    OM eist 20 jaar en tbs voor chalet­moord in Ermelo

    De 33-jarige Janet S. uit Kampen is helemaal zélf degene die 13 maart 2014 een 58-jarige zakenman uit Amersfoort in haar chalet in Ermelo gruwelijk en met voorbedachte heeft vermoord. Vervolgens betrok ze drie medeverdachten bij pogingen alles sporen te wissen. “Maar het was haar moord, haar lijk en haar probleem. Ze moet hiervoor 20 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen”, zo eiste het Openbaar Ministerie maandag in hoger beroep.