Ondernemers in Kampen moedeloos door stelende asielzoekers: ‘Dweilen met de kraan open’

Longread + VideoHet aantal winkeldiefstallen door criminele asielzoekers in Kampen blijft onverminderd hoog. Vaak merkt de politie na het misdrijf dat het om veelplegers gaat. ,,Vooraf wordt niet gezegd: wees alert.” Dat moet anders, vinden politiechefs.

Quote

Ze kopen niks, maar de winkelier is toch spullen kwijt

Fré Helleman, Ondernemersvereniging Kampen

Ondernemers in de binnenstad van Kampen worden er moedeloos van. Op het moment dat de golf aan winkeldiefstallen lijkt af te nemen, steekt een nieuwe piek de kop op. ,,In de afgelopen weken zag ik meerdere keren dat mensen, asielzoekers, zijn gearresteerd”, zegt Fré Helleman, voorzitter van de Ondernemersvereniging (OVK). ,,Ze, vooral mannen, kopen niks in een winkel. Maar als ze weg zijn, is de winkelier toch spullen kwijt.”

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.