Onderzoek naar historie Kamperlijntje sluit met glossy magazine

videoVanochtend is in de Stadskazerne van Kampen de nieuwe glossy over het Kamperlijntje gepresenteerd. In meer dan 80 pagina's wordt in de glossy de veelbewogen geschiedenis van de treinlijn in woord en beeld beschreven. 

Burgemeester Bort Koelewijn en wethouder Albert Holtland kregen de eerste exemplaren uitgereikt.

Levenswerk

Met de presentatie van de glossy is het levenswerk van treinvorser Kasper Haar (64) compleet. Meer dan een kwart eeuw lang besteedde hij duizenden uren van zijn vrijetijd aan het napluizen van de historie van het Kamperlijntje. ,,Het is nu klaar. Ik zou niet meer weten wat ik nu nog zou moeten doen", aldus Haar.

Helemaal stil zal het niet worden. Haar blijft de actuele ontwikkelingen rond de lijn volgen op zijn website

Zwaaien

Er wordt nu al een jaar lang naar een oplossing gezocht om de trein ook te kunnen laten stoppen bij station Stadshagen, bij Zwolle. Dat was al die tijd nog niet mogelijk omdat de trein vanwege de slappe bodem niet hard genoeg kan rijden om een tussenstop in de halfuursdienst mogelijk te maken. Daarvoor moet de trein 140 km/u kunnen halen, maar als ‘ie sneller gaat dan 100 km/u staan de masten voor de bovenleiding te zwaaien langs de baan.

Het magazine kost 10 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel en via www.hetkamperlijntje.nl

Volledig scherm
Burgemeester Bort Koelewijn kreeg vanochtend het eerste exemplaar van het nieuwe glossy over het Kamperlijntje uit handen van auteur Kasper Haar. © Wilfred Hamelink