Met de kogge en een vervroegde editie van Sail hoopt Kampen sterke troeven te hebben voor het Hanzejaar 2023.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de kogge en een vervroegde editie van Sail hoopt Kampen sterke troeven te hebben voor het Hanzejaar 2023. © Foto Freddy Schinkel

Ook Kampen tekent voor Hanzejaar 2023, een lokkertje voor toeristen

KaartNegen Hanzesteden langs de IJssel en de vroegere Zuiderzee willen het jaar 2023 uitroepen tot Hanzejaar. Met extra investeringen in toeristische voorzieningen, evenementen en marketing hopen de steden 1,5 miljoen extra bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken, goed voor 90 miljoen euro aan bestedingen. Deze week hebben de laatste steden met het ondertekenen van een ‘letter of intent’ hun deelname bezegeld.

0 reacties

  1. Kampen op zoek naar noodopvang voor vluchtelingen
    PREMIUM

    Kampen op zoek naar noodopvang voor vluchtelin­gen

    Om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te hulp te kunnen schieten, zoekt Kampen op korte termijn zoveel mogelijk plekken voor noodopvang van asielzoekers. Het gaat om plekken waar de – meest Afghaanse – vluchtelingen zes maanden tot een jaar kunnen verblijven. Afgelopen weekeinde is ook koortsachtig gezocht naar crisisopvang voor asielzoekers, maar zonder succes. „Kampen is nu eenmaal geen beddenstad. Er zijn geen grote hotels”, zegt burgemeester Sander de Rouwe, ietwat verontschuldigend.