Volledig scherm
De IJssel bij Kampen. Lezersfoto: Jan van der Kolk

Ook petitie tegen koopzondag Kampen

KAMPEN Koopzondagen? De petitionaris van 'Kampen tegen koopzondag' moet er niet aan denken. Daarom heeft hij vrijdag een tegenpetitie online gezet, als reactie op het pleidooi eerder deze week van Ruben Harms die juist koopzondagen wil invoeren.

De petitie 'Kampen tegen koopzondag' staat sinds vrijdagmorgen elf uur online via petities.nl. Jack Albers roept mensen op hun stem te laten horen als ze voor handhaving zijn van de zondagsrust in Kampen.

Met de petitie hoopt hij te constateren dat een grote meerderheid van de inwoners van de gemeente voor zondagsrust zijn, op religieuze of andere gronden. In omringende gemeenten zijn op zondag voldoende voorzieningen open waar mensen hun consumptiedrift kunnen stellen, stelt Albers die niet vrijdag niet bereikbaar is voor een mondelinge toelichting. "Er is geen belang voor verruiming van het besluit met betrekking tot de zondag", meldt hij online bij zijn petitie.

De petitie voor invoering van koopzondag bij supermarkten in Kampen is ruim 1500 keer ondertekend. Harms wil vooral de discussie aanwakkeren over koopzondagen 'anders blijven we in het Kampen hangen'. Naar Zwolle of Dronten voor zondagse boodschappen vindt Harms 'niet meer van deze tijd'.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement