Op zoek naar de verborgen pareltjes van de Kamper binnenstad

videoHet zijn de verborgen pareltjes van de Kamper binnenstad, de vaak eeuwenoude hofjes en binnentuinen. Nieuwsgierig? Emmely van Ommen houdt wandelingen langs deze mooie plekjes. Een voorproefje.   

Wie dit jaar nog een kijkje wil nemen, moet er snel bij zijn. Ecotours Kampen, het kersverse bedrijfje van Van Ommen, gaat elke zaterdag in september nog op pad in de binnenstad. Daarna weer vanaf mei. ,,Alles staat nu nog in bloei, straks niet meer’’, legt ze uit. ,,Ik wil graag de groene plekjes laten zien. Ik verbind de natuur met de historie tijdens deze wandelingen’’. De Stentor nam alvast een kijkje met haar in drie bijzondere binnentuinen.       

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’