Volledig scherm
Wethouder Martin Ekker (VVD) van Kampen © Gemeente Kampen

Opgestapte wethouder Ekker wil terug in gemeenteraad Kampen

Martin Ekker wil terug in de gemeenteraad van Kampen. De opgestapte wethouder staat op plek 9 van de VVD-kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart.

,,Hij is als wethouder wel eens onhandig geweest. Dat valt niet te ontkennen. Maar nooit is bewezen dat Ekker als wethouder iets fout heeft gedaan", is de verklaring van partijvoorzitter Bert Weever. Ekker stapte in mei op als wethouder. De gemeenteraad verloor het vertrouwen in hem na solistisch handelen in de afgeketste aankoop van de Stadskazerne. 

Grillig

,,Niets is zo grillig als de politiek", zegt Ekker over zijn plek op de kandidatenlijst. Hij besloot zich kandidaat te stellen mede op verzoek van ondernemers in de gemeente. Mocht hij gekozen worden, dan verwacht Ekker prima als raadslid te kunnen functioneren. Ook al zit hij mogelijk tussen politici die eerder geen vertrouwen in hem hadden. ,,Er zal grotendeels een nieuwe gemeenteraad zijn. Het oud zeer is dan weg."

Marieke Spijkerman is lijsttrekker voor de VVD. Zij volgde in mei Ekker op als wethouder. Als de VVD opnieuw in de coalitie komt, wordt zij naar voren geschoven als wethouder. Huidige raadsleden Beent Keulen en Harry Bruins staan op plek 2 en 3.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.