Eigenaar Rik Vinke van Café Eigenwijs aan de Plantage is tijdens de gedwongen sluiting door de coronacrisis druk aan het opruimen, soppen en verven.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Rik Vinke van Café Eigenwijs aan de Plantage is tijdens de gedwongen sluiting door de coronacrisis druk aan het opruimen, soppen en verven. © Freddy Schinkel

Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis

Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

,,De maatregelen van de overheid zijn nodig”, weet De Jager van het wegrestaurant en de hotelketen Hajé. ,,Ik heb het er wel twee dagen heel moeilijk mee gehad. Het doet zeer dat de zaak leeg is. Het is bijna Goede Vrijdag. Dan is het altijd druk en het is de start van het seizoen. We zijn een familiebedrijf. Ik dacht wel dat wij misschien dan de generatie zouden zijn die het stuk zou maken.”