Volledig scherm
Ite Troelstra (40) uit Kampen kreeg dit weekend goed nieuws: hij heeft zijn ‘gehavende‘ scooter terug. © Foto Freddy Schinkel

Oplettende wandelaar vindt na ongeluk gestolen scooter van Ite (40) uit Kampen terug

Een oplettende wandelaar heeft de scooter van Ite Troelstra (40) uit Kampen teruggevonden. Na een ongeluk vorige week verdween zijn beschadigde scooter. Het voertuig lag in de bossen aan de Kamperzeedijk vlakbij de plaats van het ongeluk. Wel zijn de wielen en het motorblok gestolen.

,,Aan de ene kant ben ik blij dat hij weer terecht is, maar aan de andere kant blijft het niet te bevatten dat mensen dit doen”, reageert Ite na de vondst van zijn scooter. Vorige week liet hij na een ongeluk waarbij een 16-jarige jongen naar het ziekenhuis moet zijn beschadigde scooter achter. Het ongeluk gebeurde bij het fietserstunneltje aan de Kamperzeedijk. Als een collega de scooter daar later wil ophalen is het voertuig weg. 

Hondsbrutaal

,,Ik vind het een laffe streek en hondsbrutaal. Helemaal omdat je wel kan zien dat er een ongeluk is gebeurd. Hoe haal je het in je hoofd om zo onbeschoft te zijn”, vertelde Ite na het ongeluk. Zijn scooter was door het ongeval al zwaar beschadigd. Zo is het kapwerk en het glaswerk voorop de scooter kapot en waren de remmen afgebroken.

Ite deed op Facebook en in de krant een oproep in de hoop de scooter terug te vinden. ,,Ik wil alles op alles zetten om het terug te krijgen”, zei hij eerder. ,,De verzekering wil de scooter graag zien. De waarde moet bepaald worden.”

Volledig scherm
De scooter van Ite (40) heeft veel schade na het ongeluk. © Eigen foto.