Op woensdagochtend 12 september zijn meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Koeweide in Kampen. Fleur (6) bleek te zijn overreden door een grasmaaier.
Volledig scherm
PREMIUM
Op woensdagochtend 12 september zijn meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Koeweide in Kampen. Fleur (6) bleek te zijn overreden door een grasmaaier. © GinoPress B.V.

Opnieuw onderzoek naar grasmaaierongeluk in Kampen waarbij Fleur (6) overleed

Een externe arbodeskundige gaat opnieuw onderzoek doen naar het dodelijke grasmaaierongeluk naast basisschool Villa Nova in Kampen. De 6-jarige Fleur van Amerongen kwam in september 2018 onder een zitmaaier terecht, waarna ze overleed. Justitie verdenkt chauffeur Daniël V. (21) uit Kampen van dood door schuld. 

 1. Hoe komt u de crisis door? En uw buurman? Doe mee aan ‘de Stentor Geldmeter’
  De Stentor Geldmeter
  2

  Hoe komt u de crisis door? En uw buurman? Doe mee aan ‘de Stentor Geldmeter’

  ,,We hebben altijd ons best gedaan om schuldenvrij te leven, maar op deze manier ga je vanzelf schulden maken. We staan met onze rug tegen de muur.” ,,We behoorden tot de middenklasse, maar glijden af op de ladder.” ,,We trekken al een extra trui aan, maar moeten we straks in onze winterjas in de woonkamer gaan zitten? Die kachel zal toch een keer aan moeten.” Drie citaten van verschillende mensen uit één verhaal van verslaggever Paolo Laconi. De armoede grijpt in hoog tempo om zich heen. Het grootste deel van ons land houdt zich bezig met deze vraag: ,,Hoe duur wordt het dagelijkse leven, hoe komen we de winter door?’’
 2. Annick verloor dochter door grasmaaier-ongeluk: ‘Dat Fleur dood is, dat kán niet, dat denk ik eigenlijk nog steeds’
  PREMIUM

  Annick verloor dochter door grasmaaier-ongeluk: ‘Dat Fleur dood is, dat kán niet, dat denk ik eigenlijk nog steeds’

  Vanaf Tweede Kerstdag tot en met Oudjaarsdag presenteren we elke dag verhalen die het hart van onze lezers raakten in 2019. Vandaag het verhaal van Annick van Werven. Zij verloor haar dochter Fleur (6). Annick van Werven (37) verloor vorig jaar (2018) haar dochter Fleur (6). Tijdens een speelkwartier op een Kamper basisschool kwam ze onder de grasmaaier van een gemeentemedewerker terecht. Vijf dagen leefde Fleur van Amerongen nog na het ongeluk. ,,Het gebeurde onder toezicht op school. En ze werd door iemand aangereden... Maar de schuldvraag of de wat-als-vraag... Nee, die heb ik nog niet.’’