Volledig scherm
PREMIUM
De vervuiling van een oude wasserij aan de Blekerijweg, heeft zich onder de kern van IJsselmuiden uitgebreid. Het verspreidingsgebied valt binnen de rode cirkel. Nabij de blauwe cirkel zouden woningen worden gebouwd. © Provincie Overijssel

Opnieuw tegenslag voor Tussenland IJsselmuiden

Opnieuw dreigt er een tegenslag voor het wijkje Het Tussenland in IJsselmuiden. Nadat het plan twee keer werd afgeschoten door de Raad van State en een keer door de provincie Overijssel dreigt het nu geblokkeerd te worden door bodemvervuiling.

Het plangebied langs de Oudendijk in De Koekoek wordt mogelijk het toneel van een langdurige saneringsoperatie. Die is waarschijnlijk nodig vanwege vervuiling van bodem en grondwater met perchloorehtyleen, een middel dat werd gebruikt in chemische wasserijen.

 1. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn: