Volledig scherm
PREMIUM
De kosten voor jeugdzorg rijzen de pan uit in Kampen. © ANP XTRA

Opnieuw tegenvaller voor Kampen: 2,3 miljoen tekort op jeugdzorg

Opnieuw een zware financiële tegenvaller voor de gemeente Kampen in het sociale domein. De kosten voor jeugdzorg zijn in het afgelopen jaar 2,3 miljoen euro hoger uitgevallen dan de 12 miljoen euro die was begroot. Volgens de jongste raming dan. Het tekort kan bij de eindafrekening nog groter blijken te zijn, door laat ingediende declaraties. Om de snelle stijging van de kosten het hoofd te bieden heeft Kampen nu een speciaal ‘interventieteam’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om hulp gevraagd.

Het tekort treft de stad hard in de portemonnee. De reserves voor uitgaven aan diverse vormen van hulp, ooit ontstaan door overschotten uit de Wmo, zijn op. De tekorten moeten daarom worden bijgepast uit de algemene reserves van de gemeente.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.