Volledig scherm
De buren van Parallelweg 1 en 2 in IJsselmuiden zijn verwikkeld in een rechtszaak. De tuinder op nummer 2 heeft zijn grond verkocht aan de gemeente Kampen en daar komen woningen op. Met de opbrengst kan hij naar elders in het gebied verhuizen om te groeien. Echter lopen de plannen spaak door de boer van nummer 1. Hij vreest te worden beperkt in zijn bedrijfsvoering. © Vakfoto Van Der Beek

Opvallende wending in slepend woningbouwdossier IJsselmuiden

De deur voor woningbouw aan de Parallelweg in IJsselmuiden staat weer op een kier. De eigenaar van de veehouderij die een eerder plan twee keer deed sneuvelen bij de Raad van State, is bereid om zijn grond te verkopen. Hierdoor lonkt een eind aan een al jarenlang durende patstelling en ontstaat ruimte voor in totaal 23 nieuwbouwwoningen.

Hoofdrolspelers zijn veehouder Dirk-Jan van Pijkeren en de tuinders van het maatschap Otten. De tuinders willen graag vertrekken en hebben met de gemeente Kampen een akkoord dat op de plek van hun kassen woningbouw komt. Die plannen worden gedwarsboomd door de boerderij van Van Pijkeren. De afstand tussen de stal en de nieuwbouwwoningen is vijftig meter, daardoor dreigt stankoverlast en een 'matig woonklimaat', oordeelde de Raad van State. 

Het vuistdikke dossier krijgt nu een opvallende wending. Waar Kampen er niet in slaagde Van Pijkeren uit te kopen, is de veehouder bereid te stoppen met zijn boerderij, mits op zijn grond elf woningen worden gebouwd. De gemeente Kampen ziet mogelijkheden om aan deze wens te voldoen. Het gevolg is dat opnieuw mogelijkheden ontstaan om twaalf woningen te bouwen op het terrein van tuinder Otten. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!