Ouders Duitse parkeerbaby moeten aangifte doen in Kampen

videoDe Duitse ouders van de baby die woensdag geboren werd in een auto op de parkeerplaats Zalkerbroek aan de N50 in Kampen moeten terug naar Kampen. Dat schrijft het Burgerlijk wetboek voor.

De woordvoerder van de gemeente Kampen legt uit wat de regels hierover zijn. Het wetboek stelt dat als de baby geboren is in een rijdend voertuig er aangifte gedaan moet worden in de plaats waar de baby het voertuig verlaat. Is de baby geboren in een stilstaande auto, dan moet de aangifte dus gedaan worden in de plaats van geboorte (daar waar de auto staat). ,,Als dat laatste het geval was bij de geboorte van deze baby, dan betekent dat inderdaad dat er aangifte gedaan moet worden bij de gemeente Kampen.’’

Persoonlijk

Het wetboek eist verder dat een geboorteaangifte persoonlijk gedaan moet worden. Dus de ouders, of één van de ouders moet dit in het gemeentehuis doen en binnen 5 werkdagen. De feestdagen (Goede Vrijdag en Tweede Paasdag) die er nu tussen zitten gelden dan niet als een werkdag.

Zowel het Isala ziekenhuis, waar de moeder met de pasgeborene naartoe gebracht is, als de gemeente Kampen, geeft geen nadere persoonsdetails vrij over moeder en kind en de familie die bij de plotselinge geboorte aanwezig was. Dat geldt tevens voor de politie, die gisteren meldde dat ze opgeroepen waren om assistentie te verlenen bij de plotselinge gebeurtenis.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © De Vliegh Sandra