Volledig scherm
Rijden over de N50. © Freddy Schinkel

Overijssel wil verbreding N50 Kampen zelf voorbereiden

De provincie Overijssel wil vaart maken met de verbreding van de N50 bij Kampen. Gedeputeerde Bert Boerman stelt woensdag aan verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen voor om zelf de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Boerman denkt hiermee te kunnen bereiken dat de verbreding tussen de afslagen Kampen en Kampen Zuid in 2021 klaar is. Het maken van een zogenoemde planstudie is een taak van Rijkswaterstaat. De wegbeheerder heeft pas in 2020 tijd voor het onderzoeken en uitwerken van de mogelijkheden voor verbreding, meldde de minister vorige week. 

'Onacceptabel'

Het gevolg is dat verbreding van de N50 in 2023 voltooid is, twee jaar later dan verwacht. ,,Onacceptabel", stelt gedeputeerde Boerman, met het oog op de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de regio. De verbreding kost 10 miljoen euro, waarvan deze regio de helft betaald.

Woensdag is een bestuurlijk overleg MIRT. Hierin bespreekt minister Van Nieuwenhuizen met bestuurders uit alle landsdelen de lange termijn voor investeringen in het wegennet. Vooruitlopend op dit overleg wil Rijkswaterstaat niet reageren op het aanbod van gedeputeerde Boerman. De wegbeheerder valt onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. ,,Het voorstel is nog niet besproken met onze minister", aldus een woordvoerder.