Het Cruyff Court ligt middenin de wijk tussen de Dorpstraat en Troelstrasingel in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Cruyff Court ligt middenin de wijk tussen de Dorpstraat en Troelstrasingel in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Overlast door dit voetbalveldje in Kampen blijft: ‘We hebben een mooie tuin, maar ik zit er liever niet in’

Ondanks eerder genomen maatregelen zoals een vervroegde sluiting, hogere hekken en spelregels, blijven enkele buurtbewoners van het Cruyff Court in Kampen overlast ervaren. ,,Er wordt nog steeds harde muziek gedraaid door met name oudere voetballers, er wordt niet op gehandhaafd’’, vertelt een van de bewoners. ,,Laat de gemeente eens geluidsmetingen doen.’’

7 reacties

 • Bram de Haan

  4 weken geleden
  Je kunt wel een verbod instellen, maar als de handhavers svonds thuis voor de buis zitten heeft het geen nut.
 • Arend van Faassen

  4 weken geleden
  Overlast is in Kampen een rekbaar begrip. Noem het gewoon traditie en het kan blijven. I.v.m. mijn handicap, hyperacusis, kan ik met enige regelmaat niet in de tuin zitten en kan ik na de kerst zelfs niet in mijn eigen huis en woonplaats verblijven. Mogen ze ook wel iets aan doen.
 • Jaap Velema

  4 weken geleden
  Muziek verbieden lijkt mij een makkelijke stap.
 • Jo Pelders

  4 weken geleden
  Zie op de luchtfoto dat het speelveld aan alle kanten is omsloten door huizen en tuinen met minimale afstanden. Slechte planning, is vragen om problemen. J. Van der Mark, leef je eens in in de situatie van de mensen die er wel last van hebben. Dan moet je natuurlijk wel beschikken over enig inlevingsvermogen beschikken. Want waarom zou iemand "zeuren" die er wel last van heeft. Domme redenatie. Net als smijten met begrippen als intolerantie men./mw. D. Dijkhof.
 • J van der Mark

  4 weken geleden
  Ze moeten niet zeuren wij horen er niets van
 1. Wereldtitel voor Wezeper showband, Oranje uit IJsselmuiden komt een fractie te kort
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Wereldti­tel voor Wezeper showband, Oranje uit IJsselmui­den komt een fractie te kort

  De allerbeste showband komt uit Wezep. De Van Limburg Stirumband werd afgelopen weekeinde kampioen bij de showwedstrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De zaterdag met de show Les Miserables, met muziek uit de gelijknamige musical, behaalde score werd daarna niet meer overtroffen. Daarmee gaat de wereldtitel en de bijbehorende wimpel in de World Division (de op een na hoogste) naar Wezep.