Archieffoto van een oefening van de politie in Staphorst; daar werd een school shooting in het gebouw van Scholengemeenschap Pieter Zandt gesimuleerd.
Volledig scherm
Archieffoto van een oefening van de politie in Staphorst; daar werd een school shooting in het gebouw van Scholengemeenschap Pieter Zandt gesimuleerd. © Politie Steenwijkerland

Paniek vanwege ‘extreme dreiging’ op school in Kampen blijkt onterecht: ‘Dit hakt er wel in’

De melding ‘extreme dreiging geweld van buitenaf’ heeft maandagmorgen op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen voor enige paniek gezorgd; leerlingen en medewerkers verschansten zich in hun lokalen. De boodschap, die over de intercom door de school werd verspreid, bleek al snel loos alarm. Iemand had de knop van het alarmsysteem dat de school heeft voor incidenten zoals school shootings, ten onrechte ingedrukt. 

 1. Bejaarde ‘gestoorde’ bedreiger Kamper wethouder plaatst rechters voor dilemma
  PREMIUM

  Bejaarde ‘gestoorde’ bedreiger Kamper wethouder plaatst rechters voor dilemma

  Dat hij een wethouder, twee arrestantenverzorgers, een hulpofficier, ggd-arts, twee buren en zijn eigen vrouw bedreigde, belaagde of mishandelde valt verdachte Jan Gerard van der L. (80) uit Kampen maar beperkt aan te rekenen. Hij heeft een ‘stoornis in het autistisch spectrum’, zoveel werd vandaag wel duidelijk in de Zwolse rechtbank, waar hij zich moest verantwoorden voor twaalf feiten. Maar een goede diagnose ontbreekt en deskundigen oordelen verschillend. De rechters staan voor een dilemma, want tbs met behandeling lijkt de enige optie. En dat is een zware maatregel, gelet op de feiten.
 1. Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'
  Play

  Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'

 2. Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaargewond
  Play

  Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaarge­wond