Archieffoto van een oefening van de politie in Staphorst; daar werd een school shooting in het gebouw van Scholengemeenschap Pieter Zandt gesimuleerd.
Volledig scherm
Archieffoto van een oefening van de politie in Staphorst; daar werd een school shooting in het gebouw van Scholengemeenschap Pieter Zandt gesimuleerd. © Politie Steenwijkerland

Paniek vanwege ‘extreme dreiging’ op school in Kampen blijkt onterecht: ‘Dit hakt er wel in’

De melding ‘extreme dreiging geweld van buitenaf’ heeft maandagmorgen op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen voor enige paniek gezorgd; leerlingen en medewerkers verschansten zich in hun lokalen. De boodschap, die over de intercom door de school werd verspreid, bleek al snel loos alarm. Iemand had de knop van het alarmsysteem dat de school heeft voor incidenten zoals school shootings, ten onrechte ingedrukt. 

  1. Knokken voor een beter leven: bijstandsmoeder Patricia (37) uit Kampen laat zich de mond niet snoeren
    PREMIUM
    video

    Knokken voor een beter leven: bijstands­moe­der Patricia (37) uit Kampen laat zich de mond niet snoeren

    Een ruggengraatloze hippie, wordt ze genoemd. Luie moeder zonder verantwoordelijkheidsgevoel, die beter geen kinderen had kunnen krijgen. Ze moet maar eens gaan werken voor de kost. De 37-jarige Patricia Klaus uit Kampen laat zich de mond niet snoeren door criticasters op sociale media. Vandaag treedt ze naar voren bij een landelijke demonstratie in Amsterdam, voor de invoering van een basisinkomen.