Archieffoto van een oefening van de politie in Staphorst; daar werd een school shooting in het gebouw van Scholengemeenschap Pieter Zandt gesimuleerd.
Volledig scherm
Archieffoto van een oefening van de politie in Staphorst; daar werd een school shooting in het gebouw van Scholengemeenschap Pieter Zandt gesimuleerd. © Politie Steenwijkerland

Paniek vanwege ‘extreme dreiging’ op school in Kampen blijkt onterecht: ‘Dit hakt er wel in’

De melding ‘extreme dreiging geweld van buitenaf’ heeft maandagmorgen op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen voor enige paniek gezorgd; leerlingen en medewerkers verschansten zich in hun lokalen. De boodschap, die over de intercom door de school werd verspreid, bleek al snel loos alarm. Iemand had de knop van het alarmsysteem dat de school heeft voor incidenten zoals school shootings, ten onrechte ingedrukt. 

 1. Brute waterstraal beukte zeker uur lang tegen huis van Bart en Petra in Kampen: hoe kon het zo lang duren?
  PREMIUM
  video

  Brute water­straal beukte zeker uur lang tegen huis van Bart en Petra in Kampen: hoe kon het zo lang duren?

  Overal zand, golvende vloerbedekkingen door het water, en een kamer vol verhuisdozen. De woning van Bart en Petra Bastiaan in Kampen is een grote puinhoop na de leidingbreuk die het huis gisteren blank zette. Bijna twee uur lang spoot het water met brute kracht tegen de voorgevel van het huis aan de Ebbingestraat aan. Hoe kan het dat het zolang duurde voordat iemand ingreep?
 2. Noodopvang ‘Het 8e Werk’ in Kampen hoopt volgend jaar open te kunnen
  PREMIUM

  Noodopvang ‘Het 8e Werk’ in Kampen hoopt volgend jaar open te kunnen

  De bouw van een opvangplek voor mensen in problemen in een voormalige boerderij aan de Zwartendijk 8 in Kampen is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Het aangepaste bestemmingsplan is klaar en is deze week goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders. „Nu de omgevingsvergunning nog en dan hopen we volgend jaar voor de zomer met de verbouwing te kunnen beginnen”, zegt initiatiefnemer Jaap Boersma.
 1. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

 2. Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'
  Play

  Zwolse bushaltes opgeheven: 'Het maakt me dingen onmogelijk'