Volledig scherm
Het bouwterrein aan de Buitenhaven, waar een parkeergarage moet komen. © Freddy Schinkel

Parkeergarage Buitenhaven blijft voorlopig bouwput

De gemeente Kampen sluit niet uit dat er dit kalenderjaar niet meer gewerkt gaat worden aan de parkeergarage Buitenhaven. De werkzaamheden werden in januari dit jaar stilgelegd vanwege de gezondheidsklachten die medewerkers van het bouwbedrijf opliepen bij het werken in de vervuilde bouwput.

In samenwerking met de gemeente heeft bouwbedrijf Hegeman nu een nieuwe werkmethode ontwikkeld die ter toetsing bij de arbeidsinspectie zal worden aangeboden. Onderdeel daarvan zijn nieuwe palen waarvan de gemeente en de bouwers weten dat die niet direct leverbaar zijn. ,,We weten allemaal dat de bouw aantrekt en dat de levertijden oplopen'', aldus wethouder Geert Meijering. ,,Dat zal niet volgende week zijn dat de bouw wordt hervat.''

2018

Mogelijk dat het werk misschien pas volgend kalenderjaar opnieuw wordt opgestart, een jaar na het stilleggen. ,,Dat sluit ik niet uit. Op dit moment weten we dat nog niet'', aldus Meijering.

Voorlopig gaat de gemeente nog wel van uit dat de parkeergarage afgebouwd gaat worden. ,,De gemeenteraad heeft niet voor niets dit besluit genomen'', verdedigt Meijering die keuze.

Kosten

Hoeveel duurder de parkeergarage door al het gesteggel gaat worden, daarover heeft de gemeente inmiddels 'een berekening'. Maar hoe hoog die extra kosten zijn en wie ze gaat betalen, wil Meijering nog niet zeggen. ,,Omdat we nog in gesprek zijn met de aannemer.''