De optie om een waterdichte vloer aan te leggen is om financiële redenen geschrapt uit het bestek voor de parkeergarage.
Volledig scherm
PREMIUM
De optie om een waterdichte vloer aan te leggen is om financiële redenen geschrapt uit het bestek voor de parkeergarage. © Ext- Schlutertainment

Parkeergarage in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden

Langdurige afsluiting van de splinternieuwe parkeergarage Buitenhaven als gevolg lekkages was mogelijk helemaal niet nodig geweest als Kampen de garage gewoon volgens bestek had laten bouwen. Begin 2018 besloot de gemeente uit zuinigheid het aanbrengen van een waterdichte coating uit het bestek te schrappen. Precies dat wordt nu gepresenteerd als de oplossing om aan alle problemen een einde te maken.

Dit blijkt uit stukken over de kwestie die burgemeester en wethouders hebben vrijgegeven vanwege de behandeling in de gemeenteraad, volgende maand. Dan wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met een schadevergoeding van 615.000 euro aan aannemer Hegeman én een krediet van een kwart miljoen euro voor het alsnog aanbrengen van een ‘scheuroverbruggende’ waterdichte coating.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.