De gemeente Kampen komt met een plan om 1350 fietsparkeerplekken in te richten, om de fietsenchaos in de Kamper binnenstad aan te pakken. Foto ter illustratie, geparkeerde fietsen op het Unieplein.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Kampen komt met een plan om 1350 fietsparkeerplekken in te richten, om de fietsenchaos in de Kamper binnenstad aan te pakken. Foto ter illustratie, geparkeerde fietsen op het Unieplein. © Foto Freddy Schinkel

Parkeerplaats voor auto moet wijken om fietsenchaos in Kamper binnenstad op te lossen

Om de fietsenchaos in de binnenstad van Kampen op te lossen, wil de gemeente een aantal autoparkeerplaatsen opgeven. Nog dit jaar gaat de gemeente fietsparkeerlocaties inrichten, waarmee er 1350 fietsparkeerplekken worden gecreëerd. De vijfhonderd beschikbare plekken die er nu zijn, voldoen niet aan de vraag.

Uit eerdere tellingen door de gemeente is gebleken dat er zeker duizend extra plekken nodig zijn om de fietsoverlast aan te pakken. Ruim tachtig procent van de bezoekers aan de Kamper binnenstad zijn eigen inwoners, daarvan komt zestig procent met de fiets. De fietsen worden nu vaak lukraak neergezet in stegen en op de Oudestraat. Het gevolg is een rommelig straatbeeld, winkels die moeilijk te bereiken zijn door mensen met een beperking en blokkades van routes voor de hulpdiensten. Die trokken al meerdere keren aan de bel over het probleem. 

  1. Opnieuw gesprek over hoofdpijndossier Tussenland IJsselmuiden
    PREMIUM

    Opnieuw gesprek over hoofdpijn­dos­sier Tussenland IJsselmui­den

    In een uiterste poging om het hoofpijndossier Tussenland eindelijk een keer te kunnen sluiten heeft wethouder Albert Holtland (ruimtelijke ordening) van de raad de opdracht gekregen nog eens op gesprek te gaan bij tuinder René Otten en veeboer Dirk-Jan van Pijkeren. Beide willen respectievelijk 11 en 12 woningen bouwen op hun bedrijfsterrein aan de Parallelweg in IJsselmuiden. Kampen wilde daar aan meewerken, maar zag al twee plannen sneuvelen bij de Raad van State.