Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jaap Selles

Parkeren op eigen terrein in Kampen verdwijnt niet helemaal

Het Parkeren op Eigen Terrein (POET) in de Kamper binnenstad verdwijnt niet helemaal, maar de gemeente gaat de teugels op dit gebied aanhalen. 

Naar aanleiding van de berichtgeving over POET heeft de gemeente de afgelopen dagen veel vragen binnengekregen, maar de zaken blijken wat genuanceerder te liggen; wie daadwerkelijk kan parkeren op eigen terrein/erf krijgt vanaf 2020 in ieder geval niet meer de kans om een eerste, goedkopere parkeervergunning aan te vragen maar wordt verplicht een tweede, duurdere vergunning aan te schaffen. 

De systemen die hierin voorzagen, communiceerden volgens verantwoordelijk wethouder Albert Holtland niet met elkaar waardoor sommige binnenstadbewoners ten onrechte een goedkope vergunning konden aanschaffen. Aan dat systeem komt nu een einde – maar een woordvoerder van de gemeente erkent dat het inderdaad om ‘ingewikkelde materie’ gaat.

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.