Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jaap Selles

Parkeren op eigen terrein in Kampen verdwijnt niet helemaal

Het Parkeren op Eigen Terrein (POET) in de Kamper binnenstad verdwijnt niet helemaal, maar de gemeente gaat de teugels op dit gebied aanhalen. 

Naar aanleiding van de berichtgeving over POET heeft de gemeente de afgelopen dagen veel vragen binnengekregen, maar de zaken blijken wat genuanceerder te liggen; wie daadwerkelijk kan parkeren op eigen terrein/erf krijgt vanaf 2020 in ieder geval niet meer de kans om een eerste, goedkopere parkeervergunning aan te vragen maar wordt verplicht een tweede, duurdere vergunning aan te schaffen. 

De systemen die hierin voorzagen, communiceerden volgens verantwoordelijk wethouder Albert Holtland niet met elkaar waardoor sommige binnenstadbewoners ten onrechte een goedkope vergunning konden aanschaffen. Aan dat systeem komt nu een einde – maar een woordvoerder van de gemeente erkent dat het inderdaad om ‘ingewikkelde materie’ gaat.

  1. Albert Roetman (1934-2019) maakte onvergetelijke indruk met zijn reizen naar invasiestranden
    PREMIUM

    Albert Roetman (1934-2019) maakte onvergete­lij­ke indruk met zijn reizen naar invasie­stran­den

    Anderhalf jaar geleden nam hij nog een keer een gezelschap mee naar Normandië voor een reis langs invasiestranden. Omdat hij maar geen afscheid kon nemen van de reis die hij daarvoor al 21 keer had gemaakt. Een paar weken geleden ging een nieuwe groep naar het noorden van Frankrijk, maar dan zonder Albert (Ab) Roetman. Maandag overleed de IJsselmuidenaar op 85-jarige leeftijd.