Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Jaap Selles

Parkeren op eigen terrein in Kamper binnenstad verdwijnt

De gemeente stopt met het parkeren op eigen terrein, bewoners van het vergunningengebied met een zogenaamde POET (Parkeren Op Eigen Terrein) moeten voortaan een gewone parkeervergunning aanvragen en betalen. 

Er zat volgens de gemeente een ‘discrepantie’ tussen het aantal van die POET-plaatsen zoals de gemeente die kende en het daadwerkelijke aantal van die plekken. De gemeente ging uit van 69 adressen, maar uit de koppeling van een aantal bestanden en een schouw in het vergunningengebied (de binnenstad en een paar omliggende straten) kwam een lijst met nog eens 262 van die POET-plaatsen naar voren. 

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.